Na začátku byla sama

Na začátku byla sama

12. října 2021

Počínaje novým školním rokem máme ve FranklinCovey Education novou globální ambasadorku. Není to nikdo jiný, než Muriel Summers. Žena, která po 40 letech odešla do důchodu z pozice ředitelky ZŠ AB Combs v Severní Karolíně. A tam kdysi začal příběh o tom, jak se světová byznys firma začala věnovat rozvoji lidí také ve školách.

překvapení

My koučové a lídři z jednotlivých zemí jsme rozděleni do regionů, Česko patří do EMEA (Europe, Middle East, Africa). Každý měsíc jsme online ve spojení, nikoli od pandemie, ale od zé doby, co to internet umožňuje. My partneři příběh Muriel známe jako své boty, vyprávíme ho léta, ukazujeme její fotky a videa. Mnoho zkušeností a inspirace vznikla v AB Combs, její škole. Stejně, když se takhle v září 2021 přihlásím na ZOOM jako obvykle, čekám na vtipy našeho regionální ředitele Marcela (NL) a hledám známé tváře od Norska po Jižní Afriku, a vidím tu známou tvář, která není fotkou, ale směje se, kypí energií a štěstím, je to radostné setkání.

Muriel je spoluautorkou knížky, česky vydané pod názvem I ve mně je lídr, její příběh tady nebudu vyprávět. Knížku o tom, jak lze školu proměnit, aby se sociální a emoční učení stalo jejím DNA, si můžete přečíst. Tento příspěvěk je pozvánkou na její ZOOM webinář 24.října 2021, kam jste srdečně zváni.

Zdraví Ondřej Bárta

Muriel Summers Event_CZ

Pozvánka s aktivními odkazy v pdf.