šťastný nový rok

šťastný nový rok

31. srpna 2023

Ze školy do nového školní roku!

Nová role, nový rok a osvědčené principy, ať žije přírodní cyklus (školního roku)!

Všechno má svůj čas, léto i leadership.

Cesta ke změně

Úvaha nad rozdílem mezi cyklem života a konceptem růstu, hledání rovnováhy a nevyžádané podpoře z portálu Leader In Me.com, která je skvělá, pokud si nani najdete čas.

Tato zpráva je pro vás, do škol s leadershipem a je osobní. Zní jednoduše: Od 1.7.2023 jsem ředitelem Základní školy v Praze 6 na Hanspaulce. Té, kde jsem kdysi začal a pracoval 9 let, té, kde je dodnes  (i po 18 letech mé absence :-)) základem vzdělávacího programu osobnostní výchova, kterou jsem kdysi zaváděl.

 Měl jsem hned několik jasných “proč”, jsem za to rozhodnutí rád a těším se z tohoto rozhodnutí a poskytnuté důvěry. Připomínám si 4 role, Velké kameny a nejvíc klíčové cíle- myšlenky na konec.

Despasíto léto

Neumím posoudit, jestli bych popřál “hezké prázdniny” včas, kdyby nebylo nové role. Spíš ne ????, protože červen byl naplněný po okraj, především rozjezdem leadershipu a 7 návyků pro slovenské školy. S létem mám spojený jeden komerční latino- hit, Despacito je nesmrtelné. Má ho rád i lektorský kolega a náš master trainer Lumír, který mne zastoupí na workshopech a seminářích, bude-li poptávka. Napsal jsem to slovo do nadpisu foneticky proto, že se v něm ozývá spasení, což je v kolotoči školního roku a po něm výstižné (překlad btw. znamená “zpomal”). Tolik k přání do nového roku,včas: Despacito! A když budu ještě víc osobní, změnou role se (ve škole) vracím do života, který je tak nějak “víc můj”, cyklický jako příroda, nikoli lineární jako byznys. Hezký eufemismus pro usazování se chlápka ve středním věku, co říkáte?

Leadership pokračuje

Příběh pokračoval od západních Čech a Karlovarsko až po Slovensko, a bude pokračovat dál. Pro Vás tu jsou ceritifikovaní lektoři Martin ve Frýdku a Šárka v Plzni, další se chystají pro Slovensko. Jsou tu lektoři FranklinCovey jako Lumír, Ondra K nebo Radek na semináře, kterém mohou vaše lidi posunout dál. Jsou tu e-learningové varianty leadershipu a všechno dobré, co máme, je na portálu, který neváhejte využívat víc. Naordinujte si třeba 15 minut týdně s Erikou a Johnem nebo sérii věda a návyky s psycholožkou Evou Miller. 

Jak dělat ve škole leadership je nyní dostupné opravdu snadno, klíčové jsou 2 e-kurzy: Core 1 a Maják, oba nyní i česky.

Live only? 

Dobrá zpráva nakonec: Nevyužíváte portál? Můžeme Vám škole vypnout a kontrakt změnit pouze na užívání duševního vlastnictví. Snížíme poplatek, Franklin Covey má 2 podmínky, abyste mohli být školou Leader In Me. 1) na proces dohlíží zástupce vedení, 2) ve škole funguje Maják. (Samo sebou se rozumí, že tito lidé prošli kurzem nebo e-kurzem 7 návyků.

 Šťastný nový školní rok nejen Vám přeje Ondřej Bárta