Akademie leadershipu pro Karlovarský kraj

Akademie leadershipu pro Karlovarský kraj

23. října 2021

Díky Krajskému úřadu a KVC Sokolov vyjelo 20 ředitelů do Mariánských Lázní, atmosféra byla vynikající. Přečtěte si, co bylo nejvíce oceněno.

Na začátku akademie leadershipu byl kus lokálního, karlovarského patriotismu.  Můj milý kolega s velkým zájmem o to ovlivňovat také vzdělávání ve školách,  nejen v byznysu,  Gerhard Knopp,  pomohl na svět semináři pro ředitele z celého regionu. Díky krajskému vzdělávacímu centru při gymnáziu Sokolov a především díky Karlovarskému kraji  vyjelo ve dnech 19. a 20. října 20 lídrů do hotelu Krakonoš v Mariánských Lázních.  Ondřej Bárta a Šárka Chválová, je provedli ověřeným programem Akademie leadershipu.  Představili jsme si čtyři klíčové role lídrů a u každé z nich pak praktické nástroje k tomu,  jak zvyšovat zapojení lidí a dosahovat svých cílů.

Nyní budeme ředitele podporovat na dálku a počátkem února se sejdeme znovu, abychom se podělili o praktické zkušenosti a doplnili  praxi o další nástroje leadershipu Franklin Covey - Education. Po Moravskoslezském kraji se tak  další regionální zřizovatel rozhodl zajistit pro své školy společnost s globální zkušeností. Velmi bych ocenil otevřenou komunikaci a především aktivní účast lidí z Krajského úřadu. Zúčastnili se celého dvoudenního programu a o řadě témat se vedla velmi  přínosná diskuze, mj. o tom, že žák /student má být ve vizi a úsilí školy na 1.místě…

Ze 99% pozitivní zpětné vazby  máme samozřejmě velkou radost a níže  citujeme slova účastníků,  kterým jsme vděčni za neuvěřitelně přátelskou a uvolněnou atmosféru,  jakou na kurzu vytvořili. 

23/10/2021  Ondřej Bárta

Co Vás na semináři zaujalo nejvíce?

Lidi nelze řídit, ale vést. A oslovily mě všechny čtyři role - z každé jsem si něco odnesl pro svoje působení ve škole. 

Jiří Widž, ředitel, Gymnázium Sokolov

Celková linie semináře v podobě výstupu na horu, vhodné propojení filmů a společné práce. Příjemná atmosféra.

Mgr. Hana Švejstilová, ředitelka, SZŠ a VOŠZ Karlovy Vary

Bezchybné profesionální pojetí, chválím chválím chválím. A už jsem toho zažil hodně :-)

Jaroslav Šafránek, ředitel, Gymnázium Ostrov

Zajímavá videa doprovázející slova lektorů, kartičky a manuál v kroužkové vazbě pro vlastní zápisky, vedení kurzu krok za krokem, interaktivita kurzu, podpora lektorů při řešení úkolů, nácvik technik.

Martina Kheilová, ředitelka, ZŠ a SŠ Karlovy Vary

Téma samotné, způsob podání, velká interakce.

Monika Havlová, vedoucí odboru školství Karlovarského kraje

Praktické zaměření semináře, jeho využitelnost v praxi.

Pavel Bartoš, ředitel, OA, VOŠ CR a JŠ 

Hledání podstaty směřování lídra, velmi vyvážený, promyšlený a systematický program.

Pavel Janus, ředitel, Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov